Kömes hayvanlari ,büyük bas hayvan ve kücük bas hayvan hala her ailede yetistiriliyor.
Bulgur ,tarhana eriste ve diyer makarnalarida kendileri yazin kisa hazirliyorlar sebzenin bol oldugu zaman.
Her mahallede bir tas firin var hangi firinda ekmek ederlerse sadece bir tane ekmek birakiliyor bir heybenin icersine firin sahibin hakki .
Kis icin yazdan salca hazirlarlar bol domatesin bahceden topladiklar zaman .Tursu lari yazdan kurarlar kisa hazirlik .
Bazi sebseler kurutulur fasüyle ,kabak ,domates biber ,patlican ve erik hem daha vitamin acisindan zengin oluyor sebze kurular .Konserve fazla kullanilmiyor köylerde .
Kuru larin dolmasi biber ve patlican kurusundan .
Tas firin ekmegi cok lezletli olur.
Her mahallede vardir bu firinlar .Tepsilerlen tatlilar hamur isleri yada kisin bal kabagi sürülür bu firinlara
1 yorum:
Bükmeyi bildim bizim buraların. Miss
Yorum Gönder