16 Ocak 2009 Cuma

Pasacik köyünün yemekleri



malzemeler

  • 1 kilo un
  • 1 su bardak ilik su
  • 2 su bardağı ilik süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kasık şeker
  • 1 yemek kaşık tuz
Iç malzemeleri


  • 1 su bardagi ceviz içi
  • 1,5 su bardagi sıvıyag
  • 1 cay kasik tuz
  • 1,5 su bardak sari haşhaş ezmesi
üzerine


  • yumurta sarisi ve birat sütü cirpin ve susam
hazirlanisi


  • Hamuru ilk önce yugurup üzerini kapatip dinlenmeye birakin mayalansin.
  • Yag,tuz, hashas ve sürtülmüs cevizi karistirin hashas iyice yaglan harmanlansin.
  • Hamurunuzuzda 3 tane yumak cikartip bezeleyin.
  • tezgahin üzerine yag damlatip elinizle hamuru acin merdanede kullananar kolay aciliyor.
  • Hashasli karisimdan 3/1 kasikla üzerine sürün.
  • Börek yapargibi asila asila bir ucundan diyer uc kismina dogru rulo yapin .
  • Bicakla esit sekilde 1 er parmak kalinliginda kesip tepsiye siralayin.
  • Üzerine yumurta sarisi ve susam pisirin 175 derecede . 
 Kaymak




malzeme


  • 2 litre ciflik sütü
  • 3 tane ciy kirema

hazirlanisi


  •  Bir gün önceden hazirlamalisiniz kaymayi
  •  Yuvarlak enli bir celik tencereye süt ve ciy kiremayi katip orta ateste yavas ,yavas pisirin üzerine kapak yapmadan.
  • Hafif dumanlar cikmaya baslayinca ocagin ayarini en düsük ayara alin ben 1 de pisiriyorumyavas yavas .
  •  Üzerinin kaymakla doldugunu göreceksiniz.
  • yaklasik 20-30 dakika bu sekilde pisin .
  • Balkona veya buz dolabina birakin soguduktan sonra .
  • Yaklasik 5-6 saat dinlensin üzerine bir tel kapak kapatip. 
  •  Kaymayi üzeinden bir kasikla alip tabagin üzerine koyup üzerini kapatip birakin
  • Tekrar tencereyi ocagin üzerine alip ayni islemi bir kez daha yapin.
  •  Soguyunca soguk bir ortamda üzerinde ki kaymayi alip kaymak koydugunuz tabagin üzerine alin kaymaginizi
  •  Üzerine bal veya cevizle servis yapin .


Taze  tarhana corbasi



malzeme







  • 2 dis sarimsak
  • 4 yemek kasik ay cicek yag
  • 6-7 yaprak taze nane
  • tuz
  • 1 litre et suyu
  • 3 litre su
  • 5-6 yemek kasik taze tarhana (kurutulmamis )


hazirlanisi
  • Tencereye tüm malzemeyi katip ilik suylan beraber tarhanayi karistirarak eritin.
  • Orta ateste yavas yavas pisirin .
  • Stap mikserden tencerenin icersinde gecirin.
  • Kivami koyu olduysa kaynar su birazda ha katip iyice kaynayan deyince karistirin .
  • Kaynamaya baslayinca tencerenin altini kapatin.
  • Bu taze tarhanayi türkiyeden getirdim ve derin donduruyucuya bir er pisirimlik paketledim.
  • Kisin cok güzel oluyor kurusundan cok farkli bir lezleti var.
UN HELVASI




malzemeler



  • 3,5 bardak un
  • 3 su bardak ay cicek yagi
  • 2,5 su bardak toz seker
  • iri cekilmis 3 su bardak ceviz
  • un helvasini cevizli yaptik bu sefer.
hazirlanisi


  • Pitza tavasinda daha kolay oluyor yoksa derin bir tencere kullanin.
  • Tavanin icersine un ve yag ilave edilir ve iyice kavrulur.
  • Cevizleride katip karistirin seker ilave edilir kavrulmus unun üzerine .
  • Yavasca kaynamis suyunu katin bir taraftan karistirirken.
  • Biz serbetini kaynatmiyoruz önce seker sonra kaynamis suyunu katiyoruz .
  • Böylece helva daha parlak ve lokumgibi oluyor .
  • Suyunu yaklasik 1 litreden bir bardak fazla kullanin 6 bardak kadar
  • Sürekli karistirin uzun sapli bir tahta kasikla iyice suyunu cekince
  • Kasiklan sicakken seklini verip servis tabaklarina siralayin.
  • Ben Rahmetli olan tüm sevdiklerim icin yapip komsularima helva dagittim.
  • Hepsi nur icinde yatsin mekanlari cennet olsun .

 hamsi bugulama firinda

malzeme

  • 1,5 kilo hamsi
  • 1 su bardak misir unu
  • 1 su bardak un
  • 1 cay bardak ay cicek yagi
  • 1 tatli kasik tuz
  • 2 tane limon
hazirlanisi


  • Ben hamsilerin kafalarini kopattip iclerini ve kilciklarini cikarttim.
  • Derin bir legenin icersine su koyup yikadim taki berrak bir suyu oluncaya kadar baliklari bu arada inciltmeden yikayin.
  • 2 hamsiyi bir birlarine yapistirip unla misir unu ve tuzu karistirin .
  • Hamsileri unlu tabagin icersine batirip cikartin bir sallayin.
  • Yagladiginiz tepsinin üzerine hamsilerinizi siralayin.
  • Ben tabanina firin kegidi kullandim .
  • Yagin diyer yarisini hamsilerin üzerlerine gezdirin.
  • Limonlari incecik yuvarlak dilimleyip hamsilerin üzerlerine siralayin.
  • Önceden isitilmis 175 derecede üzerleri pembelesinceye kadar pisirin.
  • Ben yaninda salata ve tursu ile servis yaptim. 
Manter dolmasi


malzemeler



  • 12 tane böyük boy mantar
  • 1 cay kasik kirmizi pul biber
  • 1 demet taze dere otu
  • 6-7 yaprak taze nane papragi
  • yarim demet maydanoz
  • 1 tutam tuz
  • 1 dis sarimsak
  • 1 yemek kasik ay cicek yagi
  • 1 su bardak kasar rendelenmis
hazirlanisi


  • Mantarlarin saplarini yavasca cikartin.
  • Mantarlari yikayip sularinin süzülmesi icin ters cevirin.
  • Yaklasik bir baedak kasar rendeleyin yarisini üzerisi icin ayirin.
  • Maydanoz,nane ve dere otunu ayiklayip yikayip dograyin.
  • Sarimsagida isterseniz icersine ezin güzel bir tat veriyor.
  • Tüm malzemeyi yugurup suyu züzülmüs mantarlarin icersine doldurun.
  • Üzerlerine de kasar koyup 175 derece firinda pisirin.


 Et sote
MALZEMELER

  • 400 gram kus basi dogranmis et
  • 2 tane kuru sogan
  • 2 tane sivri biber
  • 1 tane kabugu soyulup rendelenmis domates
  • 1 yemek kasik biber ev yapimi salca
  • 2 dis sarimsak
  • 1 cay kasik tuz
  • 1 tatli kasik kekik
  • 2 tatli kasik sebzeli casni
  • 3 yemek kasik ay cicek yagi
  • 2 su bardak sicak su

hazirlanisi

  • Cok ufak dogranmis eti tencereye koyup orta ateste karistirarak pisirin taki suyunu cekinceye kadar
  • Üzerine yaginizi ve salcayi ekleyip bir karistirin.
  • Domatesin kabugunu soyup rendeleyin .
  • Biberi ve sogani da icersine dograyin.
  • Suyunu ,tuzu,kekik,cesniyi ve sarimsagida icersine rendeleyip orta ateste kapagi kapali yavas yavas pisirin taki suyunu cekinceye kadar .
  • Arasira kapagi acip karistirmalisiniz.
  • Ben koyun eti kullandim domatesin mevsimi degil diye salca kattim icersine .
  • Salca kullanmassaniz 2 domates daha kullanin icersine.

Hiç yorum yok: