malzemeler
- 1 kilo un
- 1 su bardak ilik su
- 2 su bardağı ilik süt
- 1 paket yaş maya
- 1 yumurta
- 1 yemek kasık şeker
- 1 yemek kaşık tuz
- 1 su bardagi ceviz içi
- 1,5 su bardagi sıvıyag
- 1 cay kasik tuz
- 1,5 su bardak sari haşhaş ezmesi
- yumurta sarisi ve birat sütü cirpin ve susam
- Hamuru ilk önce yugurup üzerini kapatip dinlenmeye birakin mayalansin.
- Yag,tuz, hashas ve sürtülmüs cevizi karistirin hashas iyice yaglan harmanlansin.
- Hamurunuzuzda 3 tane yumak cikartip bezeleyin.
- tezgahin üzerine yag damlatip elinizle hamuru acin merdanede kullananar kolay aciliyor.
- Hashasli karisimdan 3/1 kasikla üzerine sürün.
- Börek yapargibi asila asila bir ucundan diyer uc kismina dogru rulo yapin .
- Bicakla esit sekilde 1 er parmak kalinliginda kesip tepsiye siralayin.
- Üzerine yumurta sarisi ve susam pisirin 175 derecede .
malzeme
- 2 litre ciflik sütü
- 3 tane ciy kirema
hazirlanisi
- Bir gün önceden hazirlamalisiniz kaymayi
- Yuvarlak enli bir celik tencereye süt ve ciy kiremayi katip orta ateste yavas ,yavas pisirin üzerine kapak yapmadan.
- Hafif dumanlar cikmaya baslayinca ocagin ayarini en düsük ayara alin ben 1 de pisiriyorumyavas yavas .
- Üzerinin kaymakla doldugunu göreceksiniz.
- yaklasik 20-30 dakika bu sekilde pisin .
- Balkona veya buz dolabina birakin soguduktan sonra .
- Yaklasik 5-6 saat dinlensin üzerine bir tel kapak kapatip.
- Kaymayi üzeinden bir kasikla alip tabagin üzerine koyup üzerini kapatip birakin
- Tekrar tencereyi ocagin üzerine alip ayni islemi bir kez daha yapin.
- Soguyunca soguk bir ortamda üzerinde ki kaymayi alip kaymak koydugunuz tabagin üzerine alin kaymaginizi
- Üzerine bal veya cevizle servis yapin .
Taze tarhana corbasi
malzeme
- 2 dis sarimsak
- 4 yemek kasik ay cicek yag
- 6-7 yaprak taze nane
- tuz
- 1 litre et suyu
- 3 litre su
- 5-6 yemek kasik taze tarhana (kurutulmamis )
hazirlanisi
- Tencereye tüm malzemeyi katip ilik suylan beraber tarhanayi karistirarak eritin.
- Orta ateste yavas yavas pisirin .
- Stap mikserden tencerenin icersinde gecirin.
- Kivami koyu olduysa kaynar su birazda ha katip iyice kaynayan deyince karistirin .
- Kaynamaya baslayinca tencerenin altini kapatin.
- Bu taze tarhanayi türkiyeden getirdim ve derin donduruyucuya bir er pisirimlik paketledim.
- Kisin cok güzel oluyor kurusundan cok farkli bir lezleti var.
UN HELVASI
malzemeler
- 3,5 bardak un
- 3 su bardak ay cicek yagi
- 2,5 su bardak toz seker
- iri cekilmis 3 su bardak ceviz
- un helvasini cevizli yaptik bu sefer.
- Pitza tavasinda daha kolay oluyor yoksa derin bir tencere kullanin.
- Tavanin icersine un ve yag ilave edilir ve iyice kavrulur.
- Cevizleride katip karistirin seker ilave edilir kavrulmus unun üzerine .
- Yavasca kaynamis suyunu katin bir taraftan karistirirken.
- Biz serbetini kaynatmiyoruz önce seker sonra kaynamis suyunu katiyoruz .
- Böylece helva daha parlak ve lokumgibi oluyor .
- Suyunu yaklasik 1 litreden bir bardak fazla kullanin 6 bardak kadar
- Sürekli karistirin uzun sapli bir tahta kasikla iyice suyunu cekince
- Kasiklan sicakken seklini verip servis tabaklarina siralayin.
- Ben Rahmetli olan tüm sevdiklerim icin yapip komsularima helva dagittim.
- Hepsi nur icinde yatsin mekanlari cennet olsun .
hamsi bugulama firinda
malzeme
- 1,5 kilo hamsi
- 1 su bardak misir unu
- 1 su bardak un
- 1 cay bardak ay cicek yagi
- 1 tatli kasik tuz
- 2 tane limon
- Ben hamsilerin kafalarini kopattip iclerini ve kilciklarini cikarttim.
- Derin bir legenin icersine su koyup yikadim taki berrak bir suyu oluncaya kadar baliklari bu arada inciltmeden yikayin.
- 2 hamsiyi bir birlarine yapistirip unla misir unu ve tuzu karistirin .
- Hamsileri unlu tabagin icersine batirip cikartin bir sallayin.
- Yagladiginiz tepsinin üzerine hamsilerinizi siralayin.
- Ben tabanina firin kegidi kullandim .
- Yagin diyer yarisini hamsilerin üzerlerine gezdirin.
- Limonlari incecik yuvarlak dilimleyip hamsilerin üzerlerine siralayin.
- Önceden isitilmis 175 derecede üzerleri pembelesinceye kadar pisirin.
- Ben yaninda salata ve tursu ile servis yaptim.
malzemeler
- 12 tane böyük boy mantar
- 1 cay kasik kirmizi pul biber
- 1 demet taze dere otu
- 6-7 yaprak taze nane papragi
- yarim demet maydanoz
- 1 tutam tuz
- 1 dis sarimsak
- 1 yemek kasik ay cicek yagi
- 1 su bardak kasar rendelenmis
- Mantarlarin saplarini yavasca cikartin.
- Mantarlari yikayip sularinin süzülmesi icin ters cevirin.
- Yaklasik bir baedak kasar rendeleyin yarisini üzerisi icin ayirin.
- Maydanoz,nane ve dere otunu ayiklayip yikayip dograyin.
- Sarimsagida isterseniz icersine ezin güzel bir tat veriyor.
- Tüm malzemeyi yugurup suyu züzülmüs mantarlarin icersine doldurun.
- Üzerlerine de kasar koyup 175 derece firinda pisirin.
Et sote
MALZEMELER
- 400 gram kus basi dogranmis et
- 2 tane kuru sogan
- 2 tane sivri biber
- 1 tane kabugu soyulup rendelenmis domates
- 1 yemek kasik biber ev yapimi salca
- 2 dis sarimsak
- 1 cay kasik tuz
- 1 tatli kasik kekik
- 2 tatli kasik sebzeli casni
- 3 yemek kasik ay cicek yagi
- 2 su bardak sicak su
hazirlanisi
- Cok ufak dogranmis eti tencereye koyup orta ateste karistirarak pisirin taki suyunu cekinceye kadar
- Üzerine yaginizi ve salcayi ekleyip bir karistirin.
- Domatesin kabugunu soyup rendeleyin .
- Biberi ve sogani da icersine dograyin.
- Suyunu ,tuzu,kekik,cesniyi ve sarimsagida icersine rendeleyip orta ateste kapagi kapali yavas yavas pisirin taki suyunu cekinceye kadar .
- Arasira kapagi acip karistirmalisiniz.
- Ben koyun eti kullandim domatesin mevsimi degil diye salca kattim icersine .
- Salca kullanmassaniz 2 domates daha kullanin icersine.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder